Deep massage

A mélyszöveti masszázs olyan masszázstechnika, amelyet elsősorban mozgásszervi problémák, például húzódások és sportsérülések kezelésére használnak. Lassú, mély mozdulatokkal tartós nyomást gyakorol az izmok és a kötőszövetek belső rétegeire. Ez segít felbontani a sérülést követően kialakuló hegszöveteket, és csökkenti az izom- és szövetfeszültséget.

A véráramlás fokozásával és a gyulladás csökkentésével a gyorsabb gyógyulást is elősegítheti.

Milyen előnyei vannak a mélyszöveti masszázsnak?

A mélyszöveti masszázs fizikai és pszichológiai előnyöket egyaránt kínál. Más, a relaxációra összpontosító masszázs technikákkal ellentétben a mélyszöveti masszázs segít az izomfájdalmak kezelésében és a merevség javításában. De még mindig segíthet a mentális kikapcsolódásban is.

Egy 2014-es, 59 résztvevő bevonásával készült tanulmány szerint a mélyszöveti masszázs segített csökkenteni a krónikus deréktáji fájdalmakat.

Vannak mellékhatások?

Nem szokatlan, hogy a mélyszöveti masszázst követően néhány napig tartó fájdalom jelentkezik. Egy melegítőpárna vagy egy törölközőbe tekert hideg borogatás segíthet enyhíteni a fájdalmat.

Bár a masszázsterápia általában biztonságos, a mélyszöveti masszázs nagyon erős nyomást alkalmaz, és nem biztos, hogy mindenki számára biztonságos.

A mélyszöveti masszázs előtt beszéljen orvosával, ha:

  • a kórtörténetében vérrögök vagy véralvadási rendellenesség szerepelnek
  • vérhígítót szed
  • vérzési rendellenességben szenved
  • rákos vagy rákkezelés alatt áll, például kemoterápia vagy sugárkezelés alatt áll.
  • Akinek csontritkulása vagy csontokra terjedt rákja van, kerülje a mélyszöveti masszázst, mivel az alkalmazott erős nyomás törést okozhat. 
  • tartózkodjon a mélyszöveti masszázstól, ha terhes

Ha nyílt sebe vagy bármilyen bőrfertőzése van, akkor el kell halasztania a masszázst, hogy elkerülje egy új fertőzés kialakulását vagy egy meglévő fertőzés súlyosbodását.

A mélyszöveti masszázs a legmegfelelőbb azok számára, akik erősen fizikai tevékenységet vé

Online idöpont foglalás